Svečano uručivanje nagrada pobjedničkom timu Pilot projekta „U školi otvorene kohezije – At School on OpenCohesion, ASOC“

Objavljeno - 13.09.2021.

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 23. srpnja 2021. godine organiziralo je svečano uručivanje nagrada pobjedničkom timu Pilot projekta „U školi otvorene kohezije – At School on OpenCohesion, ASOC“.

Pilot projekt ASOC koji se temelji na uspješnom modelu talijanskog projekta OpenCoesione, provodio se tijekom školske godine 2019./2020. godine u pet srednjih škola u Republici Hrvatskoj koje su za sudjelovanje odabrane Javnim pozivom Ministarstva. Po završetku projektnih aktivnosti, stručno Povjerenstvo najuspješnijom je školom proglasilo Gimnaziju Franje Petrića iz Zadra, te je na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u pobjedničkoj školi u Zadru državni tajnik Šime Erlić u ime Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uručio nagrade članovima pobjedničkog tima Edu-Akcija.

Iako je planirana nagrada trebala biti studijsko putovanje pobjedničkog tima na Europski tjedan regija i gradova 2020. godine u Bruxellesu u organizaciji Europske komisije, epidemiološke su mjere izmijenile i predviđenu nagradu, te je državni tajnik Erlić svim članovima tima kao zamjensku nagradu uručio informatičku opremu.

Istraživačku skupinu Edu-Akcija činilo je deset učenika i učenica trećih razreda Gimnazije Franje Petrića te voditeljica projekta Antonija Kero i zamjenica voditeljice Ana Žaja. Tim Edu-Akcija je za svoje istraživanje odabrao projekt obnove zadarskih bedema iz sektora kulturne baštine naziva „Zadar baštini – integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“. Završni kreativni rad koji je izradio tim Edu-Akcija možete pogledati ovdje.

Državni tajnik Erlić čestitao je prvom pobjedničkom timu projekta ASOC u Hrvatskoj i ukazao na uspješnost projekta kao i nastavak njegove provedbe u protekloj školskoj godini, s ciljem prijenosa znanja o kohezijskoj politici učenicima srednjih škola i poticanja aktivnog građanstva. Voditeljica projekta Kero zahvalila je učenicima na zalaganju u provedbi projekta, kao i Ministarstvu na provedbi projekta i prilagodbi sadržaja talijanskog projekta hrvatskom kontekstu.

Ministarstvo je projekt ASOC u ovoj školskoj godini provodilo u deset škola u Republici Hrvatskoj, dok se proglašenje najuspješnije škole za školsku godinu 2020./2021. očekuje u rujnu.

 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X