Projekt e-Škole u finalu natjecanja REGIOSTARS 2020

Objavljeno - 16.07.2020.

CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jedan je od pet finalista REGIOSTARS natjecanja u kategoriji „Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu“ u kojoj je prijavljeno 38 projekata.

Nagradu RegioStars Europska komisija svake godine dodjeljuje projektima financiranima iz sredstava EU koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja, a usredotočeni su na područja koja su ključna za budućnost regionalne politike EU.

O pobjedniku RegioStars natjecanja odlučit će glasovi građana na europskoj razini, a glasati se može do 15. rujna 2020. godine na adresi https://regiostarsawards.eu/ .

Pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ provodio se od 2015. do kraja kolovoza 2018. godine, a njegov glavni rezultat je povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola. U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa. Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time postaju i konkurentniji na tržištu rada. Upravljanje e-Školama je učinkovito i transparentno, a komunikacija i razmjena e-dokumenata između škole, njenih dionika i osnivača znatno jednostavnija.

 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X