Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020 – ugovoreno 11 strateških projekata

Objavljeno - 11.09.2020.

 

U okviru programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, ugovoreno je 11 strateških projekata ukupne vrijednosti 81,2 milijuna eura od čega je 69 milijuna eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za partnere iz Republike Hrvatske ugovoreno je 38,6 milijuna eura od čega je 32,8 milijuna eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ugovoreni su sljedeći strateški projekti:

Financijski najvrjedniji strateški projekt je FIRESPILL, ukupne vrijednosti 16,4 milijuna eura od čega je 14 milijuna eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Od toga je za 7 hrvatskih partnera koji sudjeluju na projektu ugovoreno 12,53 milijuna eura od čega je 10,65 milijuna eura financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osnovni cilj strateškog projekta FIRESPILL je povećanje kapaciteta organizacija za hitne službe u svrhu poboljšanja učinkovitosti u rješavanju prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim faktorom. Unapređenje operativnih sposobnosti hitnih službi osigurat će se nabavkom sigurnosne opreme, hitnih vozila na kopnu i moru, mobilnih zapovjednih i upravljačkih jedinica, komunikacijskih sustava te izgradnjom i uspostavom centra za naprednu obuku.

Vodeći partneri na strateškim projektima iz Republike Hrvatske su:

Uprava za otoke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjeluje kao projektni partner na projektu MIMOSA.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X