Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“

Objavljeno - 28.01.2021.

Poziv je pripremilo i objavilo Ministarstvo zdravstva za provedbu projekata obnove zdravstvenih ustanova i njihovo financiranje iz bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Razornim potresa snage 5,5 po Richteru koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačke županiju uvelike su nastradale zdravstvene ustanove na pogođenom području – kliničke bolnice, klinički bolnički centri, bolnice, opće bolnice, klinike, ustanove za palijativnu skrb, ljekarne i druge zdravstvene ustanove.

Ovim pozivom želi se takvim zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, pri čemu je na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.

Svrha Poziva je nadoknada sredstava kroz projekte u području zdravstva za provedene hitne mjere sanacije, izrade dokumentacije za provedbu i sama provedba radova i opremanje, a što podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Grupe prihvatljivih aktivnosti – su podijeljene 3 segmenta:

Grupa 1.: Hitne mjere sanacije

Grupa 2.: Priprema projektne i tehničke dokumentacije

Grupa 3.: Izvedba radova i opremanje

Radi se o otvorenom pozivu koji je namijenjen svim zdravstvenim ustanovama na prihvatljivom području te o pozivu koji je otvoren do iskorištenja raspoložive financijske alokacije.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.071.600.000,00 HRK koji je osiguran u Državnom proračunu RH.

Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva zdravstva.

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X