Potpisano 11 ugovora ukupne vrijednosti više od 31 milijun kuna

Objavljeno - 21.12.2017.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, u srijedu 20. prosinca 2017., zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je 11 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a događaju je prisustvovala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti više od 31 milijuna kuna iz područja e-usluga, kulturne baštine, intervencijskih planova za ratom pogođena i deprivirana područja te socijalnih usluga, od čega su više od 30 milijuna kuna (95%) bespovratna sredstva iz EU fondova.

Ministrica Žalac pozdravila je okupljene i istaknula kako su rezultati, napredak i sinergija svih dionika EU fondova vidljivi, što daje dodatan vjetar u leđa za naredne godine.  „U nešto više od godinu dana,  postigli smo povećanje stope ugovorenosti na razini svih ESI fondova od 244% u odnosu na sve tri prethodne godine ovog financijskog razdoblja“, nastavila je ministrica Žalac.

Projekti potpisani iz područja kulturne baštine namijenjeni su obnovi i revitalizaciji kulturne baštine koji doprinose društveno-gospodarskom razvoju putem povećanja broja zaposlenih i razvoja turističke ponude.

Ulaganjem u razvoj e-usluga javne uprave trebala bi se povećati razina komunikacije građana s ustanovama elektroničkim putem, kao i razina dostupnosti i transparentnosti podataka javne uprave.

Cilj projekata iz područja socijalnih usluga je pružanje podrške procesu deinstitucionalizacije u Republici Hrvatskoj putem investiranja u infrastrukturu i opremljenost prostora centara za socijalnu skrb.

Svrha intervencijskih planova za revitalizaciju ratom pogođenih područja je održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija pet depriviranih pilot područja s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

Potpisani su sljedeći ugovori:Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X