Potpisan ugovor „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji Državne škole za javnu upravu“

Objavljeno - 11.03.2020.

 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji Državne škole za javnu upravu““, ukupne vrijednosti 14.702.600,00 kn, od čega se 12.497.210 kn sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, potpisan je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i ravnatelj Državne škole za javnu upravu Rudolf Vujević.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca a osnovni cilj je jačati kapacitete državne i javne uprave kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti sustava edukacija uspostavom funkcionalne platforme za e-učenje. Platforma će omogućiti brzu online prijavu polaznika, kvalitetnije planiranje i organizaciju programa izobrazbe, smanjenje troškova fizičkog dolaska na edukacije, centralno upravljanje korisnicima, sadržajima, izvještajima i sl.

Tom prigodom ministar Aladrović je napomenuo kako je za projekte reforme javne uprave osigurano gotovo 800 milijuna kuna uz Europskog socijalnog fonda te kako je ovo drugi ugovor Državne škole za javnu upravu za operacije koje će pridonijeti gospodarskom i održivom razvoju hrvatskog društva pružanjem javnih usluga na pouzdan, predvidljiv i društveno odgovoran način.

Kroz projektne aktivnosti educirat će se 2000 državnih i javnih službenika, razviti 2 nove usluge (platforma za e-učenje i nova web stranica), te unaprijediti organizacija rada Državne škole za javnu upravu.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X