Održana uvodna konferencija predstavljanja projekta SHARE – istraživanja o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi

Objavljeno - 11.11.2019.

 

Zagreb – Uvodna konferencija projekta  SHARE – istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi, sufinanciranog iz  Europskog socijalnog fonda, održana je 4. studenoga 2019., u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.

Konferenciju je otvorio ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

Prisutnima se također obratila državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić.

Istaknuto je da je cilj ovog projekta poboljšanje kvalitete života starijih osoba kroz donošenje boljih politika i javnih usluga.

Konferenciji je nazočilo 120 uzvanika iz Hrvatskog sabora, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava,  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Središnjeg registra osiguranika, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Instituta za javne financije, Instituta za medicinska istraživanja  i medicinu rada, Instituta za antropologiju, Instituta za migracije i narodnosti, Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Sindikata umirovljenika Hrvatske te drugi uzvanici.

U radnom dijelu konferencije prisutnima su predstavljene projektne aktivnosti ukupne vrijednosti 9.983.493,87 kn, sufinancirane sredstvima Europskog socijalnog fonda. Sudionicima uvodne konferencije predstavnici partnerske institucije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Šime Smolić i izv. Prof. dr. sc. Ivan Čipin ukratko su izložili svoju ulogu tijekom provedbe projekta.

Program svečanog predstavljanja vodila je gđa Almira Osmanović, koja je ujedno i ambasadorica projekta.

Kao zaključak, istaknuto je kako će projekt SHARE – istraživanje o zdravlju, starenju i umirovljenju u Europi pomoći nositeljima politika u pronalaženju adekvatnih rješenja za borbu protiv siromaštva i skrbi za starije osobe.

Više informacija o konferenciji pronađite OVDJE.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X