Od danas se u Zagrebu održava trodnevna „Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a“ – pratite je online

Objavljeno - 14.11.2022.

Počevši od ponedjeljka, 14. studenog, u Zagrebu se održava trodnevna konferencija „Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a; Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako Kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove?“ koju organiziraju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Europska komisija (DG REGIO) i Regional Studies Association (RSA Europe).

Konferenciju će u utorak službeno otvoriti ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i povjerenica EK za koheziju i reforme Elisa Ferreira, koje će održati predavanja te sudjelovati u raspravama.

Konferencija je namijenjena članovima akademskih krugova, europskih institucija i nadležnih tijela država članica s ciljem rasprave o budućnosti Kohezijske politike, o pokazateljima njezina dosadašnja djelovanja te novim globalnim izazovima. Cilj konferencije je razmotriti i pronaći odgovore na trenutne izazove te ponuditi mogućnosti razvoja putem EU fondova u sinergiji s ostalim EU instrumentima. Više informacija o programu, sudionicima i predavačima možete pronaći ovdje.

Konferenciju će biti moguće pratiti online putem sljedećih poveznica:

Dan 1. – https://youtu.be/1Had-IaOfxI

Dan 2. – https://youtu.be/OEEnWbtGKf8

Konferenciju je moguće pratiti i spajanjem na RSA Youtube channel, LIVE tab –

https://www.youtube.com/c/RegionalStudiesAssociation  Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X