Objavljen poziv za razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima

Objavljeno - 26.01.2018.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas, 26. siječnja 2018., poziv na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku dodjele bespovratnih sredstava naziva  „Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru“

Objavom ovog poziva nastavljena je provedba Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, kroz koji Republika Hrvatska ima na raspolaganju ukupno 120 milijuna eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za ulaganje u oporavak pet depriviranih malih gradova: Benkovac, Beli Manastir (uključujući Općinu Dardu), Knin, Petrinju i Vukovar.

Svrha ovog poziva je podrška procesu jače gospodarske aktivnosti malog i srednjeg poduzetništva u gradu Vukovaru ulaganjem u poduzetničku infrastrukturu i potporu poduzetnicima, u cilju poboljšanja konkurentnosti postojećih poduzetnika, kao i poduzetnika početnika. Prihvatljivi projekti odnose se na potrebna ulaganja u poduzetničku infrastrukturu, direktnu potporu za poduzetnička ulaganja  i zapošljavanje te izgradnju ljudskih kapaciteta za potporu poduzetnicima. Rezultati bi trebali biti vidljivi kroz rast broja investicija, rast konkurentnosti postojećih poduzeća te rast zapošljavanja i samozapošljavanja u svim sektorima uključujući i socijalno poduzetništvo. Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće.

Ukupna alokacije poziva iznosi 7.000.000,00 kuna.

Informativna radionica za potencijalne prijavitelje održat će se  7. veljače 2018. od 11.00 do 13.00 sati u Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC na adresi Gospodarska zona 15 u Vukovaru.

Sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je prijaviti ispunjavanjem PRIJAVNOG OBRASCA ZA INFORMATIVNU RADIONICU – VUKOVAR. 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X