Obilježavanje Dana Europe

Objavljeno - 08.05.2018.

U srijedu 9. svibnja 2018. obilježava se Dan Europe koji slavi mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava godišnjicu sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova u Francuskoj tijekom kojeg je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva.

I ove godine, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Europskog parlamenta, Ureda u Hrvatskoj, na Europskom trgu u Zagrebu održat će se Dani otvorenih vrata od 10 do 14 sati. Tom prigodom, građani će moći dobiti korisne informacije vezane za rad i ustroj Europske unije, te saznati informacije o pogodnostima vezanim za njih, a od 10:30 ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević družit će se s posjetiteljima i odgovarati na upite potencijalnih korisnika i korisnika EU fondova.

Nakon toga, nastavlja se bogat program obilježavanja Dana Europe koji je dostupan na poveznici: https://ec.europa.eu/croatia/events/europe-day_hr.

Ministrica Žalac istoga dana, sudjelovat će na panelu „Mladi poljoprivrednici i EU fondovi“ s početkom u 12 sati u sklopu Poljoprivredne konferencije i izboru najboljeg mladog poljoprivrednika 2018. koje će se održati u Muzeju Mimara.Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X