Natječaji

Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice

Status

Zatvoren
30.06.2021.

Vrsta poziva

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

UP.04.2.1.11

Područje

Upravljanje

Prijavitelji

Neprofitne organizacije

Organizacije civilnog društva

Partneri

Na Poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitelj se mora prijaviti u projektnom partnerstvu.

Prijavitelj mora djelovati u partnerstvu s barem jednom udrugom ukoliko ista već nije prijavitelj.

Partneri mogu biti udruge; zaklade, pravne osobe vjerskih zajednica, udruge poslodavaca, sindikati, ustanove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Raspoloživost sredstava

VAŽNO! Obavijest o produljenju obustave dijela Poziva

Ured za udruge temeljem obavijesti Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od 18. lipnja 2021. objavljuje obavijest kako se obustava Poziva za prvu i drugu skupinu za financiranje produljuje do krajnjeg roka za prijavu na Poziv, odnosno do 30. lipnja 2021. godine. Projektne prijedloge za treću skupinu za financiranje moguće je predavati od 23. lipnja 2021., od 10 sati.

VAŽNO! Obavijest o produljenju obustave Poziva za sve tri skupine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 14. lipnja 2021. objavljuje obavijest o produljenju obustave sve tri skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 23. lipnja 2021. do 10,00 sati.

VAŽNO! Obavijest o produljenju obustave Poziva za sve tri skupine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 29. travnja 2021. objavljuje obavijest o produljenju obustave sve tri skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 15. lipnja 2021. do 9,00 sati.

VAŽNO! Obavijest o obustavi Poziva za sve tri skupine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 26. ožujka 2021. objavljuje obavijest o produljenju obustave prve i druge skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 30. travnja 2021. do 9,00 sati te obavijest o obustavi treće skupine za financiranje do 30. travnja 2021. do 9,00 sati. Obustava treće skupine za financiranje počinje 27. ožujka u 9,00 sati.

VAŽNO! Obavijest o obustavi za prvu i drugu skupinu za financiranje u okviru Poziva

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 16. veljače 2021. objavljuje obavijest o obustavi prve i druge skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 31. ožujka 2021. do 9,00 sati. Obustava počinje 17. veljače u 9,00 sati.

Poziv (prva i druga skupina) se obustavlja s obzirom da su zahtijevani iznosi bespovratnih sredstava prve i druge skupine dosegli 120% ukupno raspoloživog iznosa Poziva, što sukladno ESF Smjernicama te Uputama za prijavitelje predstavlja razlog za obustavu Poziva.

Svi projektni prijedlozi u okviru prve i druge skupine za financiranje predani unutar razdoblja obustave neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Poziva.

U okviru treće skupine za financiranje moguće je i dalje predavati projektne prijedloge.

 

Vrijednost natječaja

120.000.000,00 kn

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Pozivom se želi osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske.

Specifično, Poziv je usmjeren jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini. Također, Poziv je usmjeren unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Planirano trajanje provedbe projekata je od 12 do 18 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

  • Peta izmjena natječajne dokumentacije objavljena je 31. ožujka 2021.
  • Četvrta izmjena natječajne dokumentacije objavljena je 27. siječnja 2021.
  • Treća izmjena natječajne dokumentacije objavljena je 22. siječnja 2021.:

Projektne prijedloge će biti moguće podnositi od 15. veljače 2021. godine od 9:00 sati.

  • Druga izmjena natječajne dokumentacije objavljena je 8. siječnja 2021.
  • Prva izmjena natječajne dokumentacije (18.12.2020.):

Projektne prijedloge će biti moguće podnositi od 25. siječnja 2021. godine od 9:00 sati.

Prijavni obrazac A dostupan je u ESIF MIS sustavu od dana objave Poziva.

Dokumentacija

Prva Odluka o financiranjuDatum: 26.10.2021.

Upute za prijaviteljeDatum: 16.12.2020.

Prijavni obrazac BDatum: 16.12.2020.

Informativne radionice

Pitanja mogu biti poslana elektroničkom poštom na adresu esf@udruge.vlada.hr najkasnije prije isteka roka za podnošenje projektnih prijedloga. Pod predmet elektroničke pošte obvezno je navesti referentni broj i naziv Poziva.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dužan je dati odgovore na sva zaprimljena pitanja koja se s odgovorima objavljuju na središnjoj mrežnoj stranici ESI fondova i ESF stranici svakih 7 radnih dana počevši od dana zaprimanja prvog pitanja.

Informativna radionica održat će se virtualnim putem u utorak, 29. prosinca 2020., s početkom u 11.00 sati. Više informacija pronađite na stranicama Ureda za udruge.

Dio snimke s informativne radionice dostupan je na Youtube kanalu Ureda za udruge. Prezentacija koja je korištena za vrijeme Informativne radionice objavljena je na stranicama strukturnifondovi.hr.

Zbog snažnog potresa koji se dogodio za vrijeme trajanja radionice, informativna radionica je prekinuta te će ostatak radionice biti naknadno proveden, a pozivamo sve zainteresirane da svoja pitanja na koja žele dobiti odgovore u okviru radionice, pošalju uobičajenim putem - mailom na esf@udruge.vlada.hr.

Drugi dio informativne radionice snimljen je 30. prosinca 2020., a snimka je dostupna na sljedećoj poveznici:

Snimka drugog dijela informativne radionice dostupna je na YouTube kanalu Ureda za udruge

Nadležna institucija

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Opatička 4, 10 000 Zagreb
tel. 01 4599 810
fax. 01 4599 811
esf@udruge.vlada.hr
info@udruge.vlada.hr
udruge.vlada.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X