Natječaji

Edukacija službenika DGU u svrhu podrške korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata

Status

Zatvoren
31.03.2019.

Vrsta poziva

Izravna dodjela (bespovratna sredstva)

Referentna oznaka

Vrijednost natječaja

4.814.000,00 kn

Fond

Europski socijalni fond

Program

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020

Sažetak

Fond: Europski socijalni fond

Operativni program: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020

Tip natječaja: Izravna dodjela bespovratnih sredstava

Status: otvoren od 04.1.2019. do 31.03.2019.

Nadležno tijelo: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Područje: dobro upravljanje, državna i javna uprava

Sažetak: Ovim Pozivom unaprijedit će se učinkovitosti rada u katastarskim uredima izradom i predajom digitalnih geodetskih elaborata čime bi se trebao ubrzati postupak usluge katastarskih ureda u okviru pregleda i potvrđivanja geodetskih elaborata te u konačnici ubrzati postupak evidentiranja nekretnina, pravnog prometa nekretninama i razvoj gospodarstva Republike Hrvatske što je u interesu svih građana Republike Hrvatske. Također, jačati će se znanja i vještina službenika Državne geodetske uprave u korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata i primjeni novih propisa.

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za operaciju „Edukacija službenika DGU u svrhu podrške korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata“ Državne geodetske uprave za provedbu projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda

ZAGREB – Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., 26. srpnja 2019. godine dodijelilo je bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 4.813.999,93 kuna Državnoj geodetskoj upravi za financiranje operacije „Edukacija službenika DGU u svrhu podrške korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata“. Potpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, kao Posredničko tijelo razine 2 te, u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, ministar mr. sc. Marko Pavić.

U okviru ove operacije financirat će se aktivnosti s ciljem modernizacije upravljanja zemljišnom administracijom u Republici Hrvatskoj, a poseban naglasak bit će na jačanju znanja i vještina službenika Državne geodetske uprave u korištenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata i primjeni novih propisa u tom području. Operacija će pomoći katastarskim uredima u pregledu i potvrđivanju geodetskih elaborata te bržem postupku evidentiranja nekretnina, pravnog prometa nekretninama i razvoja gospodarstva Republike Hrvatske. Trajanje provedbe operacije je 26 mjeseci. Operacijom će se educirati 340 službenika Državne geodetske uprave.

Projekt je planiran u okviru  Prioritetne osi 4 „Dobro upravljanje“, Specifičnog cilja 11.i.1. „Povećanje djelotvornosti i kapaciteta u javnoj upravi kroz poboljšanje pružanja usluga i upravljanja ljudskim potencijalima“, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Upravo je u okviru Specifičnog cilja 11.i.1. za aktivnosti unaprjeđenja i modernizacije sustava javne uprave osigurano gotovo 800 milijuna kuna.

Nadležna institucija

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb
tel. 01 3696 466
fax. 01 3696 468
esf.info@mrms.hr
www.mrms.hr
www.esf.hr

Prijavite se za primanje e-mail obavijesti iz ovog natječaja.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X