Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (ADRION) – peti poziv na dostavu projektnih prijedloga

Objavljeno - 07.06.2022.

Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (ADRION) 2014. – 2020. otvara izvanredni Poziv na dostavu projektnih prijedloga. Cilj poziva je podržati razvoj i implementaciju transnacionalnih diplomskih studijskih programa te provođenje programa osposobljavanja koji su definirani u okviru suradnje mreža sveučilišta.

Također, pozivom se namjerava podignuti razina kompetencija u slijedećim područjima koja su u fokusu Programa: plava ekonomija, socijalne inovacije, obnovljiva energija te cirkularna ekonomija.

Prihvatljivi projektni partneri uključuju:

Zahtjevi za sastav partnerstva:

Predviđeno razdoblje provedbe projekata je 9 mjeseci, počevši od listopada 2022. godine do lipnja 2023. godine.Poziv je otvoren od 07. lipnja 2022. od 10:00 sati do 08. srpnja 2022. do 15:00 sati.

Financijska alokacija poziva iznosi 4 milijuna eura EU sredstava (EFRR i IPA).
Sve informacije i relevantna dokumentacija vezana uz 5. Poziv na dostavu projektnih prijedloga dostupne su na programskoj web stranici.

Za sva pitanja vezana uz poziv možete se obratiti Nacionalnoj kontakt točki: marko.opancar@mrrfeu.hr i ivana.zivkovic@mrrfeu.hr.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, najavljuje nacionalnu info radionicu koja će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i uvjetima petog poziva, a točno vrijeme i mjesto održavanja biti će objavljeni na stranicama: https:/razvoj.gov.hr i http:/www.strukturnifondovi.hr.

INTERREG ADRION je program koji u teritorijalnom smislu obuhvaća i pruža podršku regionalnoj suradnji između 4 države članice Europske unije i 4 države nečlanice (Italija, Grčka, Hrvatska, Slovenija; 4 IPA države: Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija). Opći cilj programa Adrion je djelovati kao voditelj politike i inovator upravljanja među partnerskim državama. To se postiže poticanjem europske integracije, korištenjem bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa Jadranskog i Jonskog mora, te povećanjem ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u programskom području.

 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X