Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga (Strateški poziv)

Objavljeno - 01.10.2019.

Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga (Strateški poziv)

Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska objavio je dana 01. listopada 2019. godine 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je namijenjen Strateškim projektima.

Ukupna financijska alokacija za drugi poziv iznosi 69.713.000,00 eura ERDF, a intenzitet potpore iznosi do 85% za prijavitelje iz Hrvatske.

Poziv se odnosi na financiranje strateških projekata u okviru 4 prioritetne osi te u okviru 11 unaprijed definiranih strateških tema.

Strateške teme:

 1. Plava tehnologija – Inovativne tehnologije za održivost Jadranskog mora.
 2. Prilagodba klimatskim promjenama – Poboljšanje znanja i izrada baza podataka za planiranje strategije prilagodbe klimatskim promjenama u urbanom obalnom i morskom području.
 3. Rizik od poplave – Razvijene metode i alati koji će se koristiti za upravljanje rizicima od poplava i njihovim utjecajem u Programskom području.
 4. Izlijevanje nafte i ostale morske katastrofe, požari i potresi – Jačanje pripremljenosti i sprečavanje opasnosti.
 5. Obalni i kopneni turizam – Pametna specijalizacija i poboljšana kvaliteta u turizmu za zeleni i održivi razvoj mediteranskih otoka i obalnog područja
 6. Morski okoliš – Poboljšanje uvjeta zaštite okoliša i bioraznolikost obalnih, morskih i riječnih voda i ekosustava konsolidirajući održive i inovativne tehnologije i pristupe koji se odnose na integrirani nadzor, sustave modeliranja i obnavljanje.
 7. Ribarstvo i akvakultura – Zajedničko upravljanje održivim ribarstvom i akvakulturama radi zaštite morskih resursa i biološke raznolikosti u Jadranskom moru.
 8. Morski otpad – Zajedničke akcije i planovi integriranog prekograničnog upravljanja obalnim i morskim otpadom tokom cijelog njegovog životnog ciklusa
 9. Pomorski promet – Povećanje ekološke održivosti sustava za upravljanje svim operacijama u lukama na programskom području.
 10. Mobilnost putnika – Multimodalna prometna rješenja i usluge za poticanje, potporu i promociju održive mobilnosti putnika.
 11. Nautičke usluge – Male nautičke luke kao pokretač razvoja pomorskog prometa na jadranskom području.

 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga biti će otvoren od 01. listopada 2019. do 15. studenoga 2019. do 12:00 (CET), a prijave moraju biti dostavljene elektronski putem sustava SIU 2014-2020.,. Prijava će se vršiti u jednom koraku, na engleskom jeziku te isključivo online.

 

Detaljnije informacije o pozivu i natječajna dokumentacija objavljeni su na web stranici programa: https://www.italy-croatia.eu/strategic-calls

 

Za više informacija o pozivu, pomoć pri traženju partnera i ostala pitanja vezana uz program možete kontaktirati kontakt točke Zajedničkog tajništva programa u Zadru i Dubrovniku.

 

Zajedničko tajništvo organizirati će informativne radionice tijekom trajanja poziva u prekograničnom području.

Informacije o mjestu održavanja radionica biti će objavljene na Programskoj stranici.

 

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X