Regionalni dani EU fondova u Požegi

Ivica Galović/PIXSELL
Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU te saznali više o uspješno provedenim projektima na području PSŽ-a.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Sajam EU fondova održao se 1. rujna 2018. na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, a službeno su ga otvorili gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i gospodin Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Požeško-slavonske županije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 4. rujna 2018. u HGK – Županijskoj komori Požega. Manifestaciju su pozdravnim govorima otvorili Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Požeško-slavonske županije kroz Fondove EU“ na kojoj su sudjelovali Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije; Senka Horvat, ravnateljica JU Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ; Luka Balenović, predsjednik ŽK Požega; Marijan Turuk, predstavnik tvrtke Usluga d.o.o.; Zdravko Jelčić, predstavnik tvrtke Spin Valis d.d.; Ksenija Slivar, voditeljica Odjela za programiranje i vrednovanje programa u Ministarstvu turizma i Josipa Kutle Stepančić, voditeljica Službe za zajmove u Sektoru za financijske instrumente u HAMAG-BICRO-u.

Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva, turizma, energetske učinkovitosti, poljoprivrede i mjere aktivne politike zapošljavanja predstavili su Olja Milošević iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Vesna Jakopec iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Marija Krpan iz Ministarstva turizma, Mila Ćorić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ines Ličina iz HAMAG BICRO-a. Na kraju edukativnog dana je Kristina Androlić iz tvrtke Androlić konzalting održala radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Požegi preuzmite OVDJE.

 

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X