Održana prva informativna radionica za poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini“

Published - 09.05.2019.

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je održana prva informativna radionica za otvoreni poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“ na kojoj su sudjelovali potencijalni prijavitelji.

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, u svom uvodnom izlaganju, izrazio je zadovoljstvo velikim interesom za natječaj koji je vrijedan 100 milijuna kuna. Govoreći o natječaju ministar je kazao da aktivno starenje uključuje različite aktivnosti poput fizičkih aktivnosti, mogućnosti uključivanja na tržište rada, uključivanje u društvene, kulturne, gospodarske i građanske aktivnosti umirovljenika.

„Ovim natječajem od sto milijuna kuna za programe aktivnog starenja htjeli smo dodatno poboljšati život naših umirovljenika i omogućiti udrugama koje se bave takvim programima da ih mogu kontinuirano provoditi i to sljedeće tri godine“, poručio je.

Ministar je naglasio da od 55 tisuća udruga u Republici Hrvatskoj samo 1,2% udruga bavi se umirovljenicima te dobivaju ukupno 0,2% sredstava, a umirovljenici čini gotovo jednu trećinu populacije. Nadodao je da će se u okviru projekta posebno cijeniti inovativni modeli koje će udruge razvijati, kao i međugeneracijska suradnja na zajedničkom razvoju programa primjerice udruga mladih i udruga umirovljenika.

Napomenuo je da je u okviru Europskog socijalnog fonda oko milijardu kuna na raspolaganju za udruge civilnog društva te da vjeruje da će programi koji će se financirati u okviru ovog natječaja, dovesti do aktivnijeg starenja umirovljenika i do bolje uključenosti u društvo.

Podsjetimo, zaprimanje prijava na poziv „Pridruži se – aktivni u mirovini“ započet će 14. lipnja, a natječaj je dostupan na mrežnoj stranici Europskog socijalnog fonda www.esf.hr

Prezentaciju te ostale materijale, uključujući Natječajnu dokumentaciju (dokument pod nazivom „ND Pridruži se“) možete pronaći OVDJE.

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X