Tenders

Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom

Status

Closed
30.11.2021.

Tender type

The open call for proposals (grants)

Referentna oznaka

FSEU.2021.MZO.

Area

IRI

Subscribers

Availability of funds

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 953.868.867,49 HRK, a osiguran je u Državnom proračunu RH iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) i drugih izvora.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do iskorištenja financijske alokacije, odnosno najkasnije do 30.11.2021. godine, ovisno što nastupa ranije.

Intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova.

Zadržava se pravo ne dodijeliti sva raspoloživa sredstva u okviru ovog Poziva.

Tender value

953.868.867,49 kn

Fund

Program

Summary

Sorry, this entry is only available in Croatian.

Documentation

Važna obavijest! (16. studenoga 2022.) - Treća izmjena Poziva „Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom“ (referentni broj: FSEU.2021.MZO)


U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom (referentna oznaka: FSEU.2021.MZO.) izmijenjene su Upute za prijavitelje, točka 1.1. Zakonodavni okvir, točka 2.9. Prihvatljivi troškovi, Grupa 3. Izvedba radova, Grupa 4. Nabava opreme koja je stradala u potresu, Grupa 5. Upravljanje projektom i administracija, točka 5.3. Podnošenje zahtjeva za predujmom/nadoknadom sredstava te Prilog 1 Ugovor.
Datum: 16.11.2022.

Druga izmjena Poziva „Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom“ (referentni broj: FSEU.2021.MZO)


Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u svojstvu Nacionalnoga koordinacijskog tijela u sustavu upravljanja i kontrole za provedbu Fonda solidarnosti Europske unije donijelo je Odluku o donošenju pravila za provedbu Fonda solidarnosti Europske unije na temelju Provedbene odluke Komisije C(2020) 8712 o dodjeli financijskog doprinosa iz Fonda solidarnosti Europske unije za financiranje hitnih operacija i operacija oporavka nakon katastrofe uzrokovane potresom 2020. u Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji u Hrvatskoj. Provedbenom odlukom Komisije od 19. svibnja 2022. godine o izmjeni Provedbene odluke Komisije C(2020) 8712 o dodjeli financijskog doprinosa iz Fonda solidarnosti Europske unije za financiranje hitnih operacija i operacija oporavka nakon katastrofe uzrokovane potresom 2020. u Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji u Hrvatskoj produženo je razdoblje prihvatljivosti troškova za potres koji se dogodio 22. ožujka 2020. godine do 1. lipnja 2023. godine s mogućnošću produženja do 30. lipnja 2023. godine. Prema navedenoj odluci izmijenjen je Poziv „Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom“ (referentni broj: FSEU.2021.MZO) na način da je produljeno razdoblje prihvatljivosti operacije i razdoblje prihvatljivosti troškova te vezano uz donesenu novu verziju Zajedničkih nacionalnih pravila (ZNP 1, verzija 1.3.) od 27. travnja 2022. godine izmijenjen je prilog 2 Opći uvjeti na način da je dodana nova odobrena verzija Općih uvjeta.
Datum: 26.5.2022.

Važna obavijest (26. ožujka 2021. godine) 1. Izmjena Poziva na dostavu projektnih prijedloga "„Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom“ (referentni broj: FSEU.2021.MZO.) stupila je na snagu 26. ožujka 2021. godine.


Izmjene predmetnog Poziva odnose se na izmjene u navedenim dokumentima: • Upute za prijavitelje • Sažetak poziva • Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava • Opći uvjeti Ugovora • Pravila o provedbi postupaka nabava za neobveznike Zakona o javnoj nabavi • Prijavni obrazac • Prijavni obrazac 1a • Izjava prijavitelja • Izjava stručnjaka • Izjava prijavitelja o statusu s obzirom na (ne)povrativost PDV-a.
Datum: 26.3.2021.

Upute_MZO_28-1-2021.docxDatum: 28.1.2021.

Workshops

Važna obavijest (08. veljače 2021. godine)

ODRŽAVANJE ONLINE RADIONICE

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom”; FSEU.2021.MZO

Informativna online radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom” održat će se u srijedu, 10. veljače 2021. godine, od 13:00 do 15:00 sati na aplikaciji Zoom. Na radionici će predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine predstaviti sadržaj Poziva, a predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije održat će predavanje o javnoj nabavi, pravilima i najčešćim pogreškama.

Svi potencijalni prijavitelji obaviješteni su o održavanju online radionice putem e-maila koji sadrži link za pristupanje radionici. Ostali zainteresirani potencijalni prijavitelji i dalje mogu slati pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv putem elektroničke pošte na adresu: ugovaranje@mzo.hr. Odgovori na postavljena pitanja će se objaviti tijekom postupka dodjele na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr i internetskim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja mzo.gov.hr svakih 7 radnih dana.

Prezentacije sa online radionice možete preuzeti na linku niže, a pitanja i odgovore sa radionice možete pronaći pod rubrikom "Pitanja i odgovori".

 

Competent institution

Ministarstvo znanosti i obrazovanja-EFRR (ug)

Subscribe to this tender and we'll email you when thers the change in the tender.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X