Tenders

Strengthening Capacities of Civil Society Organisations for Answering the Needs of Local Communities

Status

Closed
30.06.2021.

Tender type

The open call for proposals (grants)

Referentna oznaka

UP.04.2.1.11

Area

Management

Subscribers

Partneri

Na Poziv na dostavu projektnih prijedloga prijavitelj se mora prijaviti u projektnom partnerstvu.

Prijavitelj mora djelovati u partnerstvu s barem jednom udrugom ukoliko ista već nije prijavitelj.

Partneri mogu biti udruge; zaklade, pravne osobe vjerskih zajednica, udruge poslodavaca, sindikati, ustanove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Availability of funds

VAŽNO! Obavijest o produljenju obustave dijela Poziva

Ured za udruge temeljem obavijesti Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od 18. lipnja 2021. objavljuje obavijest kako se obustava Poziva za prvu i drugu skupinu za financiranje produljuje do krajnjeg roka za prijavu na Poziv, odnosno do 30. lipnja 2021. godine. Projektne prijedloge za treću skupinu za financiranje moguće je predavati od 23. lipnja 2021., od 10 sati.

VAŽNO! Obavijest o produljenju obustave Poziva za sve tri skupine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 14. lipnja 2021. objavljuje obavijest o produljenju obustave sve tri skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 23. lipnja 2021. do 10,00 sati.

VAŽNO! Obavijest o produljenju obustave Poziva za sve tri skupine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 29. travnja 2021. objavljuje obavijest o produljenju obustave sve tri skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 15. lipnja 2021. do 9,00 sati.

VAŽNO! Obavijest o obustavi Poziva za sve tri skupine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 26. ožujka 2021. objavljuje obavijest o produljenju obustave prve i druge skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 30. travnja 2021. do 9,00 sati te obavijest o obustavi treće skupine za financiranje do 30. travnja 2021. do 9,00 sati. Obustava treće skupine za financiranje počinje 27. ožujka u 9,00 sati.

VAŽNO! Obavijest o obustavi za prvu i drugu skupinu za financiranje u okviru Poziva

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, temeljem informacije zaprimljene od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, dana 16. veljače 2021. objavljuje obavijest o obustavi prve i druge skupine za financiranje Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ do 31. ožujka 2021. do 9,00 sati. Obustava počinje 17. veljače u 9,00 sati.

Poziv (prva i druga skupina) se obustavlja s obzirom da su zahtijevani iznosi bespovratnih sredstava prve i druge skupine dosegli 120% ukupno raspoloživog iznosa Poziva, što sukladno ESF Smjernicama te Uputama za prijavitelje predstavlja razlog za obustavu Poziva.

Svi projektni prijedlozi u okviru prve i druge skupine za financiranje predani unutar razdoblja obustave neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju ponovnog otvaranja Poziva.

U okviru treće skupine za financiranje moguće je i dalje predavati projektne prijedloge.

 

Tender value

120.000.000,00 kn

Fund

Europski socijalni fond

Program

Operational Programme for Effective Human Resources 2014 - 2020

Summary

The call aims to ensure the development of civil society in the Republic of Croatia, which ensures balanced regional socio – economic growth and democratic development of the Republic of Croatia.

Specifically, the Call is aimed at strengthening the capacity of CSOs active in local communities to implement activities tailored to local problems and to work directly in areas funded through the European Social Fund (employment, education, social inclusion, good governance) at the local level. Also, the Call is aimed at improving the capacity of civil society organisations to provide an effective response to the needs of the local community in crisis situations.

Documentation

Prva Odluka o financiranjuDatum: 26.10.2021.

Upute za prijaviteljeDatum: 16.12.2020.

Prijavni obrazac BDatum: 16.12.2020.

Workshops

Pitanja mogu biti poslana elektroničkom poštom na adresu esf@udruge.vlada.hr najkasnije prije isteka roka za podnošenje projektnih prijedloga. Pod predmet elektroničke pošte obvezno je navesti referentni broj i naziv Poziva.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dužan je dati odgovore na sva zaprimljena pitanja koja se s odgovorima objavljuju na središnjoj mrežnoj stranici ESI fondova i ESF stranici svakih 7 radnih dana počevši od dana zaprimanja prvog pitanja.

Informativna radionica održat će se virtualnim putem u utorak, 29. prosinca 2020., s početkom u 11.00 sati. Više informacija pronađite na stranicama Ureda za udruge.

Dio snimke s informativne radionice dostupan je na Youtube kanalu Ureda za udruge. Prezentacija koja je korištena za vrijeme Informativne radionice objavljena je na stranicama strukturnifondovi.hr.

Zbog snažnog potresa koji se dogodio za vrijeme trajanja radionice, informativna radionica je prekinuta te će ostatak radionice biti naknadno proveden, a pozivamo sve zainteresirane da svoja pitanja na koja žele dobiti odgovore u okviru radionice, pošalju uobičajenim putem - mailom na esf@udruge.vlada.hr.

Drugi dio informativne radionice snimljen je 30. prosinca 2020., a snimka je dostupna na sljedećoj poveznici:

Snimka drugog dijela informativne radionice dostupna je na YouTube kanalu Ureda za udruge

Competent institution

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Opatička 4, 10 000 Zagreb
tel. 01 4599 810
fax. 01 4599 811
esf@udruge.vlada.hr
info@udruge.vlada.hr
udruge.vlada.hr

Subscribe to this tender and we'll email you when thers the change in the tender.


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X