Predstavljanje projekata Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek sufinanciranih od Europske unije na Danima otvorenih vrata EU projekata 2019.

U subotu, dana 11.5.2019. u razdoblju od 9:30-12:30 Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek predstavit će dva projekta sufinancirana od Europske unije. Prvi projekt je „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“ prijavljen u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u suradnji s gradom Osijekom koji je suorganizator događaja kroz Upravni odjel za socijalnu zaštitu, a drugi je „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ prijavljen u okviru Poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“ (FEAD). Oba projekta predstavit ćemo na štandovima postavljenim s desne strane Drave na početku Pješačkog mosta, gdje će se moći pronaći informacije o projektima i provođenju aktivnosti, ali i upoznati sudionici projekata i čuti njihova iskustva.
Pri predstavljanju projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“ predviđeno je uključivanje dijela naših Djelatnica za potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju s područja grada Osijeka u aktivnost Hodanjem do zdravlja, koja je dio nacionalnog programa Živjeti zdravo, gdje će se djelatnice s krajnjim korisnicima prošetati prema predviđenoj ruti za taj dan, a sve to kako bi se dodatno potaknulo naše krajnje korisnike projekta na druženje i uključivanje u društvo. Po završetku aktivnosti planirano je ponovno okupljanje na štandu i nastavak druženja.
Na drugom štandu bit će predstavljen projekt „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ s provođenjem akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi, koja je jedna od aktivnosti toga projekta, a u koju planiramo integrirati krajnje korisnike projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“, ali i omogućiti posjetiteljima sudjelovanje. Jednako tako, kako bismo dodatno pridonijeli podizanju svijesti građana o potrebama najugroženijih sugrađana, bit će predstavljeni i paketi hrane, higijenskih potrepština i školske opreme koje kroz projekt dijelimo korisnicima socijalne pomoći i osobama u riziku od siromaštva.

Pješački most, s desne strane Drave, Osijek

11.05.2019. — 9:30 - 12:30 sati

Ostala događanja u ovoj županiji
08.05.2019.

Europski EFOS tjedan 2019.

Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek

03.05.2019.

Dan EU projekata grada Osijeka

Upravni odjel za programe i projekte Europske unije, Trg Vatroslava Lisinskog, Tvrđa, Osijek

26.04.2019.

Dani otvorenih vrata EU projekata – općina Erdut

Bana Josipa Jelačića 1, Dalj

25.04.2019.

VR XBIT

Trg Ante Starčevića i , Donji Miholjac

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X