U Bjelovaru održani Regionalni dani EU fondova

Published - 30.03.19.

Damir Špehar/PIXSELL

Regionalni dani EU fondova, besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova, održale su se 28. ožujka 2019. u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, a službeno su ga otvorili gospodin Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Bjelovara kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Darko Crha, vlasnik tvrtke Data Link d.o.o., Jakov Čorić, direktor tvrtke Gala d.o.o. i Josip Lukač, vlasnik OPG-a „Lukač“. Uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“. Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva predstavila je Marcela Gracin Fagač iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave govorio je Vedran Jazbinšek iz HAMAG-BICRO-a. Ključne točke u provedbi projekta izložio je Marko Tunjić iz HAMAG-BICRO-a, a o financijskim instrumentima za poljoprivredu i ruralni razvoj govorili su njegovi kolege Sanja Malec i Bojan Perić.

Na kraju edukativnog dana su Lana Labaš i Ivana Plahtarić iz Poslovne zone Ivanec d.o.o. održale radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su se sudionici imali priliku informirati o preduvjetima potrebnima za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici se također obradila tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno su sudionici imali prilike postaviti pitanja predavačima.

Sajam EU fondova održao se 30. ožujka 2019. od 10 do 14 sati u Aukcijskoj dvorani Bjelovarskog sajma (Sajamski prostor Gudovac, Dr. Ante Starčevića 8), a službeno ga je otvorio gospodin Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Bjelovarsko-bilogorske i okolinih županija.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Other activity

29.06.17.
Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2012.-2014.
29.04.19.
U Novoj Gradiški održani Regionalni dani EU fondova
05.09.18.
Regionalni dani EU fondova u Vinkovcima

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X