Dodijeljeni ugovori za projekte s područja Slavonije, Baranje i Srijema

Objavljeno - 06.10.2020.

 

NAŠICE, 5 listopada 2020. – U sklopu održavanja 11. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potpisano je 45 ugovora iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti  više od 71 milijun kuna (71.207.438,01 kuna) s korisnicima na području pet županija obuhvaćenih Projektom Slavonija, Baranja i Srijem te 2 ugovora u vrijednosti većoj od 8 milijuna kuna (8.154.695,43 kuna) iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativni program za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020.

Do sada je za Osječko-baranjsku županiju, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku županiju, koje su ujedno i županije obuhvaćene ovim Projektom potpisano 514 ugovora u vrijednosti  većoj od 1, 4 milijarde kuna.

Tim sredstvima sufinancirani su projekti iz poziva  „Zaželi – Program za zapošljavanje žena“, “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika”, unaprjeđenje umirovljeničke populacije kroz Poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, „Širenje mreže socijalnih usluga“ te u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima operacija „Jačanje kompetencija nacionalnih manjina s područja Općine Darda“.

Ukupnim sredstvima od 45 milijuna kuna doprinijet će se ublažavanju najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama te financiranjem popratnih mjera koje će doprinijeti njihovom boljem socijalnom uključivanju, a do kraja mandata ove Vlade RH povećat će se naknada za socijalno ugroženog pojedinca na 1.500 kn te će se povećati djelotvornost cjelokupnog sustava socijalne pomoći.

 Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X