Četiri centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju dobila gotovo 105 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Objavljeno - 31.12.2019.

U sklopu poziva pod nazivom “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja” potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava sa centrima kompetentnosti pri koprivničkoj Obrtničkoj školi, dvama centrima pri karlovačkoj Tehničkoj školi i Ugostiteljskoj školi u Opatiji. Centri iz Koprivnice i Opatije dobili su po 30 milijuna kuna, a dva centra u Karlovcu 45 milijuna kuna.

Bespovratna sredstva osigurati će infrastrukturu za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, što će omogućiti kvalitetniju stručnu nastavu i osigurati prostor u kojem će učenici stjecati nova znanja i vještine potrebne na tržištu rada. Projekti su potpora reformi strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Temeljna obilježja centara su “inovativne metode poučavanja i inovativni modeli učenja, učenje temeljeno na radu za učinkovitije uključivanje polaznika na tržište rada, uvažavanje potreba polaznika s teškoćama i drugih ranjivih skupina, omogućena vertikalna prohodnost za nastavak obrazovanja, izvrsnost nastavnika, visokokvalitetna infrastruktura, konstruktivna i kreativna suradnja sa socijalnim partnerima, javnim sektorom, gospodarskim subjektima, visokim učilištima i drugim zainteresiranim institucijama šire zajednice”Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X