U Opuzenu održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 15.02.19.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 15. veljače 2019. u Gradskoj vijećnici Grada Opuzena (Trg kralja Tomislava 1). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Opuzena kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena, Ivana Filipović, ravnateljica Srednje tehničke i poljoprivredne škole u Opuzenu i Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”. Ina Despotović iz HAMAG-BICRO-a predstavila je aktualne i natječaje u najavi, najčešće pogreške prilikom izrade projektne prijave i provedbu ugovora, a Josipa Kutle Stepančić iz HAMAG-BICRO-a govorila je o financijskim instrumentima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Na kraju edukativnog dana je Miće Katunarić iz tvrtke Projekt tim Katunarić održao edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz fondove EU.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Opuzenu preuzmite OVDJE.

Ostale Aktivnosti

21.02.19.
Regionalni dani EU fondova u Petrinji
06.05.19.
U Vukovaru održan Sajam EU fondova
05.11.21.
Dani otvorenih vrata EU projekata

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X