U Novoj Gradiški održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 29.04.19.

Ivica Galović/PIXSELL

Još jedne besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 29. travnja 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković. Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške i g. Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Nove Gradiške kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Dragan Jelić,  direktorica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirela Brechelmacher,  direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić,  voditeljica LAG-a Zapadna Slavonija Marijana Vidić Poleto te zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ivana Trupina.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”. Tako je Ivana Jelić iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije predstavila projekt „Suradnja za uspjeh 3“, Sanja Fišer iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavila je aktualne natječaje i natječaje u najavi, Doris Lešić iz HAMAG-BICRO-a govorila je o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i ključne točke u provedbi projekta, a njene kolege Sanja Malec i Ivan Križanović predstavili su financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana Domagoj Miljković iz Centra za tehnološki razvoj Brodsko-posavske županije održao je edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su se predstavile aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznalo se posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Novoj Gradiški preuzmite OVDJE.

Ostale Aktivnosti

29.06.21.
EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike
29.06.17.
Tjedan EU fondova 2016.
15.06.18.
Postanite dio svijeta EU fondova!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X