U Križevcima održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 12.11.18.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“.

Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 9. studenoga 2018. u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, a službeno su ga otvorili gospodin Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca, i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Križevaca kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Ivan Biškup, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Grada Križevaca; Franjo Babić, predsjednik LAG-a Prigorje; Matija Mikulčić, predsjednik uprave u Tvornici pogrebne opreme d.o.o. i Nadica Zemun, vlasnica obrta za trgovinu, usluge i ugostiteljstvo „Korner“. Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva predstavili su Ines Ličina iz HAMAG BICRO-a, Neven Kostreš iz Ministarstva gospodarstva, Tomislav Kovačić iz Razvojne agencije PORA te Amelia Milanović iz SAFU-a.

Na kraju edukativnog dana je Antonio Surjan Žanko iz tvrtke Zlatni plamen d.o.o. održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju. Nakon radionice posjetila se projektna lokacija Razvojni centar i tehnološki park Križevci kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem Mjere 1.1. Podrška razvoju infrastrukture.

Provedba projekta počela je 01. listopada 2014., a završila 30. rujna 2016. s ukupnom vrijednošću projekta od 37,577.369,22 kune. RCTP omogućit će malim i srednjim poduzetnicima korištenje poslovnih prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihova poslovanja, a fokusiran je na unaprjeđenje poduzetništva i poticanje istraživanja te razvoja i inovacija kod malih i srednjih tehnoloških poduzeća.

Nakon obilaska Razvojnog centra i tehnološkog parka uslijedio je obilazak Turističkog informativnog centra Križevci. Radi se o objektu bivše sinagoge izgrađene 1895. godine, koja je 2014. godine obnovljena sredstvima EU iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska i prenamijenjena u Turistički informativni centar, gdje su danas smješteni TZ Grada Križevaca, KUD Križevci, KUD Prigorje, Glas mladih Križevci, Zajednica sportskih udruga, Zajednica tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i Križevačke mažoretkinje.

Sajam EU fondova održao se 10. studenoga 2018. u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca, a službeno su ga otvorili gospodin Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca i gospodin Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Koprivničko – križevačke županije.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Križevcima preuzmite OVDJE.

Ostale Aktivnosti

15.06.18.
Postanite dio svijeta EU fondova!
28.09.18.
Regionalni dani EU fondova u Gospiću
05.09.18.
Regionalni dani EU fondova u Vinkovcima

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X