U Krapini održani Regionalni dani EU fondova

Objavljeno - 18.03.19.
Igor Kralj/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 15. ožujka 2019. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina (Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Krapine kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Vlatka Mlakar, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove, Mario Škrlec, vlasnik farme pilića „Škrlec“, Vesna Pleško, vlasnica trgovine „OMP obrada metala“ i Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”. Martina Jantol Županić iz Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o. predstavila je projekt Poduzetničko-tehnološkog inkubatora u Krapini; Tomislav Vreš (Mikelić Vreš arhitekti d.o.o.) predstavio je projekt „Crna Kraljica“, Jelena Rajher i Renata Šilec iz Ministarstva gospodarstva predstavile su aktualne natječaje i natječaje u najavi, a Biljana Tintor Jerković iz HAMAG-BICRO-a govorila je o financijskim instrumentima za ruralni razvoj.

Na kraju edukativnog dana su Zdravko Tušek iz Ministarstva poljoprivrede i Darko Antonina iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe održali edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su se predstavile aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznalo se posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Ostale Aktivnosti

25.01.19.
Regionalni dani EU fondova u Virovitici
16.10.17.
Sajam EU mogućnosti na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku
17.10.18.
Regionalni dani EU fondova održani u Umagu

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X