Tisuće građana diljem Hrvatske posjetilo EU projekte na Danima otvorenih vrata!

Objavljeno - 29.06.17.

Od 6. do 13. svibnja 2017. godine u brojnim gradovima i općinama Republike Hrvatske održavali su se „Dani otvorenih vrata EU projekata“. Uz podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u osam dana na više od 70 lokacija diljem Hrvatske predstavili su se razni uspješno provedeni projekti financirani sredstvima iz EU fondova. Tisuće građana bolje je upoznalo brojne projekte koji su otvorili svoja vrata te sudjelovalo u raznim edukacijama, aktivnostima, radionicama, nagradnim igrama i dobilo puno informacija o financiranju EU projekata.

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ bio je predstaviti svim posjetiteljima projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Na Dan Europe 9. svibnja svi koji su se našli na Europskom trgu imali su priliku čuti i vidjeti mnogo zanimljivosti vezanih uz EU fondove te dobiti prigodne poklone. Raznovrsna događanja taj dan na Trgu Europe u Zagrebu posjetili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao i drugi ministri u Vladi RH te visoki uzvanici i dužnosnici.

Posebna pažnja posvećena je mladima koji su se 12. svibnja u velikom broju okupili na konferenciji „EU za mlade“, kako bi saznali nešto više o mogućnostima studentskih razmjena, volontiranja, stažiranja i zapošljavanja uz potporu programa i sredstava Europske unije, ali i iskustva vršnjaka i mladih poduzetnika koji su uspješno realizirali svoje projektne ideje uz pomoć EU sredstava.

U subotu 13. svibnja građani su imali još jednu priliku upoznati se s EU fondovima i saznati sve o mogućnostima financiranja projekata EU sredstvima od zaposlenika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. U suradnji uspješnim korisnikom EU sredstava – Zoološkim vrtom grada Zagreba, za posjetitelje su osigurani promotivni materijali, kao i besplatne ulaznice za ulazak u Zoološki vrt.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zahvaljuje svim građanima koji su sudjelovali na „Danima otvorenih vrata EU projekata“ i svim korisnicima koji su spremno otvorili svoja vrata. Očekujemo vas i iduće godine uz još veći broj projekata i još više aktivnosti.

Ostale Aktivnosti

27.06.19.
Regionalni dani EU fondova u Puli
07.03.19.
Regionalni dani EU fondova u Krapini
30.03.19.
U Bjelovaru održani Regionalni dani EU fondova

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X