Studijsko putovanje u Bruxelles za drugu generaciju studenata koji sudjeluju u projektu “Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU”

Objavljeno - 04.07.17.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine nastavilo je s projektom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“, čiji je glavni cilj informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova. Projektom se žele osvijestiti studenti o važnosti fondova EU kao jednog od najznačajnijih izvora financiranja različitih razvojnih projekata kako bi se oni, kao budući  akteri razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini, lakše aktivno uključili u taj proces.

Projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ obuhvaća suradnju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) i tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj, s jedne strane te studentskih udruga i drugih neformalnih grupa studenata  koje slobodno djeluju na visokom učilištu,  s druge strane, a sa svrhom podizanja svijesti o fondovima EU, odnosno povećanja informiranja studentske populacije vezano uz mogućnosti korištenja fondova EU, sustav upravljanja i kontrole korištenja fondova te pripremu i provedbu projekata.

Na javni poziv, koji je bio otvoren do 15 listopada 2015., javile su se 34 studentske udruge ili nefomralne grupe iz cijele Hrvatske. U odnosu na pilot projekt koji se provodio tijekom 2014. godine znatno je povećan broj studenata koji će aktivno sudjelovati u aktivnostima projekta.

Na poziv Europske komisije, a u suradnji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj organizirano je studijsko putovanje u Bruxelles za 32 studenata koji sudjeluju u projektu Akademija. Studenti su posjetili Bruxelles tijekom 23. i 24. studenog 2015. gdje su nazočili zanimljivim predavanjima o Europskoj uniji i mogućnostima za mlade koje su za njih održali zaposlenici i vanjski suradnici Europske komisije.

Treba istaknuti da se ova dobra suradnja između Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije planira nastaviti i tijekom 2016. godine kada će se organizirati novi studijski posjet za još jednu grupu studenata koji sudjeluju u projektu.

Ostale Aktivnosti

01.10.21.
Konferencija “Dani regionalnoga razvoja i EU fondova – Nove prilike” – Opatija, 1.10.2021.
03.07.18.
Sajam EU fondova u Zaprešiću
21.02.19.
Regionalni dani EU fondova u Petrinji

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X