Održani Regionalni dani EU fondova u Šibeniku

Objavljeno - 11.06.19.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Besplatne edukacije o korištenju EU fondova namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 10. lipnja 2019. u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ (Poljana 6). Događaj su pozdravnim govorima otvorili Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, i Tajana Huzak, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Šibenika kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Mira Lepur, ravnateljica J.U. Razvojna agencija Šibensko-kninske županije; Radoslav Županović, vlasnik OPG-a Županović; Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika; Martin Mrša, predsjednik udruge „Mladi u EU“ i Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku. Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”.

Tako je program Integriranih teritorijalnih ulaganja predstavila Irena Jurčić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. O najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i o ključnim točkama u provedbi projekta govorio je Rade Dubreta iz HAMAG–BICRO-a, a Ivan Križanović i Domagoj Puljić iz HAMAG-BICRO-a predstavili su financijske instrumenti za poljoprivredu i ruralni razvoj. Na kraju edukativnog dana je Boris Pekić iz UHY savjetovanja održao radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj je predstavio aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Šibeniku preuzmite OVDJE.

Ostale Aktivnosti

07.07.19.
Održani Regionalni dani EU fondova u Puli
12.11.18.
U Križevcima održani Regionalni dani EU fondova
27.09.18.
Otkazan Sajam EU fondova u Šibeniku

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X