Održani Regionalni dani EU fondova u Puli

Objavljeno - 07.07.19.

 

Duško Marušić/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 5. srpnja 2019. u Gradskoj vijećnici Komunalne palače Grada Pule (Trg Forum 1). Događaj su pozdravnim govorima otvorili Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Pule, i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Pule kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Robert Cvek, zamjenik gradonačelnika Grada Pule; Patrizia Bosich, privremena ravnateljica JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove; Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije; Helga Možé, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva; Ivana Dragišić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije; Jasenka Kapuralin, voditeljica Centra za europsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Istre; Dorian Siljan, vlasnik OPG-a Siljan te predsjednik udruge ekoloških proizvođača Istarske županije „Istarski eko proizvod“.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja”. Tako je Program integriranih teritorijalnih ulaganja predstavila Irena Jurčić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sanja Malec iz HAMAG-BICRO-a predstavila je financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj, a o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i o ključnim točkama u provedbi projekta govorio je Gordan Terzić iz HAMAG–BICRO-a.

Na kraju edukativnog dana je Kristian Korunić iz Moneo savjetovanja održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike“ na kojoj su se sudionici imali priliku informirati o preduvjetima potrebnima za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici se također obradila tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno su sudionici imali prilike postaviti pitanja predavačima.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prezentacije s Regionalnih dana EU fondova u Puli preuzmite OVDJE.

Ostale Aktivnosti

16.10.17.
21 milijun kuna za suradnju s regionalnim koordinatorima na izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i stvaranju zalihe projekata
15.02.19.
U Opuzenu održani Regionalni dani EU fondova
20.11.18.
U Zadru održani Regionalni dani EU fondova

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X