Održana konferencija za polaznike Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU

Objavljeno - 29.03.19.

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je dana 22. ožujka 2019. godine konferencija za polaznike Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU, besplatnog edukativnog programa u kojemu ove godine sudjeluje oko 150 studenata s područja cijele Hrvatske. Nositelj projekta je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koje zajedno s projektnim partnerima kroz Akademiju kontinuirano radi na informiranju i educiranju studentske populacije o aspektima korištenja fondova Europske unije.

Prisutnima se uvodno obratio g. Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da postoji značajan interes mladih ljudi za područje EU fondova te je pritom istaknuo važnost kontinuiranog stjecanja znanja i vještina koje pojedincu omogućavaju aktivno uključivanje u kreiranje daljnjeg društvenog razvoja. Stručna izlaganja u sklopu konferencije obuhvatila su teme kao što su vrste i područja financiranja kroz pojedine EU fondove te važnost strateškog planiranja u kontekstu programiranja i pripreme za korištenje financijskih sredstava Europske unije u novom financijskom razdoblju.

Sudionicima je ukratko predstavljen Zakon o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske te Nacionalna razvojna strategija do 2030. godine kojom se određuju razvojni smjerovi i strateški ciljevi Republike Hrvatske. Detaljno je prezentiran i ovogodišnji program Akademije koji uključuje brojne edukacije, natjecanja, pripremu promotivnih materijala o EU fondovima, kreiranje sadržaja za društvene mreže te upoznavanje s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini putem terenskih posjeta projektima sufinanciranima sredstvima iz EU fondova kao i posjeta regionalnim razvojnim agencijama odnosno regionalnim koordinatorima. Studentima su predstavljena i brojna nadolazeća informativno-edukativna događanja u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u koja će se moći aktivno uključiti i time steći dodatno iskustvo i znanje u području EU fondova.

 

Ostale Aktivnosti

03.05.18.
Saznajte kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku!
29.06.21.
EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike
05.09.18.
Regionalni dani EU fondova u Vinkovcima

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i pratite najnovije vijesti.
X